Tygří krevety grilované na citronové trávě a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 30 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1862.7 mg
- Vláknina 2455 mg
- Vitamín A 2455 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, odstraníme z nich měkké lastury. Po hřbetě je zlehka nařízneme a zbavíme střívka. Středem propíchneme ostrým nožem a protneme stébly citronové trávy. Osolíme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky zprudka orestujeme.
-
2
Přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou, přidáme bylinkové máslo a cca 3 minuty dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté rozdělíme na talíře, zalijeme vypečenou šťávou a podáváme.