Fettucine s houbami shiitake a restovanými žampiony
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 150 g Shiitake houby
- 750 ml Voda pitná
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 36 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 367.9 mg
- Vláknina 9421.3 mg
- Vitamín A 9421.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci osolíme vodu, přidáme kapku olivového oleje a těstoviny v ní uvaříme al dente.
-
2
V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájené žampiony a houby shiitake smíchané s prolisovaným česnekem. Osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme scezené těstoviny a nasekané bylinky. Promícháme, rozdělíme na talíře, doplníme oloupanými rajčaty, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.