Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Maliny
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 116.1 mg
  • Draslík 66.7 mg
  • Vláknina 5563 mg
  • Vitamín A 5563 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce důkladně rozšleháme, přidáme krupicový cukr a 2 minuty šleháme. Za stálého míchání přilijeme smetanu. Poté přimícháme 1/2 lžičky nadrobno nakrájených šalvějových lístků. Vzniklou zmrzlinu dáme do plastové mísy a na 2 hodiny do mrazáku. Poté ji vyndáme, rozšleháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme třikrát.

  • 2

    Mezitím si do mísy dáme maliny, 1 lžíci moučkového cukru a rozmačkáme je vidličkou. Opatrně je vmícháme do zmrzliny a dáme zpět do mrazáku.

  • 3

    Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Do mixéru dáme mouku, máslo, zbylý moučkový cukr a mixujeme do té doby, než se směs začne drolit. Poté přimícháme nakrájené šalvějové lístky. Směs natlačíme do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm. Pečeme 20 minut. Nakonec upečené těsto rozkrájíme a podáváme se zmrzlinou.

Komentáře k receptu