Kuřecí prsa s pomerančem a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 dl Víno portské
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 208 g
  • Sodík 370 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 698.5 mg
  • Vláknina 7133.4 mg
  • Vitamín A 7133.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potřeme je solí. V pánvi na rozpáleném oleji zprudka osmahneme. Naskládáme je na pekáček, kde už máme rozpuštěné máslo. Na prsíčka položíme kolečka pomeranče.

  • 2

    Do pánvičky vsypeme cukr, pokropíme vodou a stálým mícháním připravíme světlý karamel. Podlijeme vínem, dobře promícháme. Připravenou karamelovou směsí přelijeme kuřecí prsa. Omastek, na kterém se smažila kuřecí prsa, dochutíme solí, pepřem. Přidáme nastrouhanou mrkev, lžičku kari koření a vlijeme do pekáčku.

  • 3

    Naplněný pekáček vložíme do předehřáté trouby. Při středně vysoké teplotě za občasného polévání šťávou dopečeme přibližně 20 minut.

  • 4

    Teplé upečené prsa rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu