Koule z odpalovaného těsta plněné makrelou a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 38 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 146.1 mg
- Draslík 270.9 mg
- Vláknina 4645 mg
- Vitamín A 4645 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Do pekáče dáme papír na pečení. Těsto si připravíme tak, že do hrnce dáme vodu a máslo a zahříváme dokud se máslo nerozpustí. Přivedeme k varu, okamžitě sejmeme ze sporáku a najednou přisypeme mouku. Mícháme, dokud se směs neodlepuje od stěn a nevytvoří kouli. Necháme trochu vychladnout, stále mícháme a přidáváme rozšlehaná vejce. Vyšleháme hladké těsto.
-
2
Na plechu uděláme kopečky z těsta s většími rozestupy. Pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Náplň si připravíme smícháním nastrouhaného křenu, citronové kůry a majonézy. Poté přidáme rozebranou makrelu a smícháme dohromady. Vychladlé koule nařízneme nožem a vložíme dovnitř náplň. Podáváme s klínky citronu.