Ciabatta s pečeným rostbífem a bylinkovou remuládou
Suroviny
- 0.25 kávová lžička Hořčice
- 0.25 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Petržel kudrnka
- 1 ks Okurky nakládané
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Ciabatta
- 1 špetka Sůl
- 0.25 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.25 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Salát hlávkový
- 4 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1618 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 102 g
- Sodík 5397 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 2158.5 mg
- Vláknina 13822.8 mg
- Vitamín A 13822.8 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 10 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na remuládu rozmícháme v misce majonézu s jogurtem, osolíme a opepříme dle chuti a přidáme prolisovaný česnek. Cibulku a petrželku najemno nasekáme, kyselou okurku nastrouháme. Vše vmícháme do jogurtu a necháme vychladit v lednici.
-
2
Ciabattu rokrojíme, potřeme připravenou remuládou, doplníme salátem nebo jinou zeleninou a rozložíme na ni na tenké plátky nakrájený rostbíf.
-
3
Ihned podáváme.
-
5
Pečený rostbíf s bylinkovou remuládou [53433]:
-
6
Roštěnec očistíme a ostrým nožem odstraníme vrchní blány. Maso stáhneme tenkým provázkem pro udržení tvaru.
-
7
Na marinádu otrháme z rozmarýnu jednotlivé jehličky a v nerezové misce smícháme s olejem, pepřem, solí a hořčicí. Touto směsí potřeme maso ze všech stran, odložíme na chladném místě a necháme marinovat min. 2 hodiny.
-
8
Poté rozpálíme pánev a maso zprudka po obou stanách opečeme. Přemístíme do porcelánové mísy a v troubě předehřáté na 160°C pečeme cca 50-60 minut pro úpravu medium. Po vyjmutí odstraníme provázek a necháme vychladnout.