Žemle Lox Bagel s marinovaným lososem
Suroviny
- 50 g Sýr Lučina - termizovaný
- 12.5 g Sůl
- 25 g Cukr krupice
- 100 g Losos - filety
- 0.25 kávová lžička Kopr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Pažitka
- 1 ks Citrony
- 0.25 ks Citrony
- 0.25 ks Pomeranče
- 1 ks Žemle tmavá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 20 g
- Sodík 5149 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 52.7 mg
- Draslík 615.4 mg
- Vláknina 18800.2 mg
- Vitamín A 18800.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 43.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lučinu v misce rozetřeme s mlékem na jemný krém, ochutíme solí, pepřem, přidáme pažitku a citronovou šťávu, případně špetku strouhané citronové kůry.
-
2
Žemly překrojíme na polovinu, na spodní část rozetřeme ochucenou lučinu, poklademe salátem a vložíme na kousky nakrájeného lososa. Zakryjeme vrchní částí bagety a ihned podáváme.
-
3
Marinovaný graved lax losos [53430]:
-
4
Kopr nadrobno nasekáme, smícháme s cukrem, solí a pepřem. Směs rozprostřeme na celý filet lososa. Z citronu a pomeranče oloupeme kůru a dužinu pokrájíme na tenké plátky. Naskládáme na maso, odložíme do lednice a necháme marinovat minimálně 6 hodin.