Salát z fenyklu a rýže
Suroviny
- 180 g Hroznové víno
- 60 g Ořechy vlašské
- 200 g Rýže loupaná
- 150 g Cibulka jarní
- 300 g Fenykl sladký - hlíza
- 300 g Okurka salátová
- 30 g Hrozinky
- 60 ml Olej olivový
- 410 ml Voda pitná
- 60 ml Pomerančová šťáva
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Celer - nať
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- 0.5 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 74 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 802.4 mg
- Vláknina 12574.4 mg
- Vitamín A 12574.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno.
-
2
V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou.
-
3
Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky.