Zeleninové consomé s mořskými plody
Suroviny
- 100 g Candát obecný
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Losos - filety
- 100 g Mušle slávky
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Nové koření celé
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 90 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 481.3 mg
- Vláknina 6542 mg
- Vitamín A 6542 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu důkladně očistíme, vložíme do hrnce se studenou vodou a zvolna přivedeme k varu. Přilijeme víno, přidáme bobkový list, nové koření, osolíme, opepříme a povaříme cca 45 minut. Poté scedíme.
-
2
Mezitím plátky ryb, krevety a mušle mírně osolíme, zakápneme olivovým olejem, vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 6-7 minut.
-
3
Maso po vyjmutí z trouby rozdělíme do talířů a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku ihned podáváme.