Makrela zapékaná v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 33 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 210.2 mg
- Vláknina 4626.5 mg
- Vitamín A 4626.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme ryby a odstraníme jim žábry. Osolíme je, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Předehřejeme troubu na 180 °C.
-
2
Tymián, rozmarýn a petrželku nasekáme nadrobno a vložíme do misky. Rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k bylinkám. Zalijeme olejem a směsí naplníme břišní dutiny ryb. Alobal potřeme olejem a jednotlivě do něj zabalíme ryby. Zabalené ryby v alobalu naskládáme na plech a pečeme 35 minut. Ihned podáváme.