Pečený chňápal na bobkových listech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Olej olivový
  • 2 ks Citrony
  • 6 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Chňapal červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 138.8 mg
  • Draslík 1465.9 mg
  • Vláknina 5174 mg
  • Vitamín A 5174 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme rybu. Odstraníme z ní žábry a uděláme několik zářezů do kůže. Rybu osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  • 2

    Jeden ze dvou citronů nakrájíme na plátky, které společně s bobkovými listy vložíme do břišních dutin ryb. Druhý citron ostrouháme a kůru uchováme. Z dužiny vymačkáme šťávu.

  • 3

    Zbytek bobkových listů nalámeme na kousky. Připravíme pekáč, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Vložíme na něj nalámané bobkové listy, nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme vylisovanou citronovou šťávu. Vložíme rybu a 30 minut pečeme. Během pečení rybu jednou obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu