Pečený chňápal na bobkových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 36 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 138.8 mg
- Draslík 1465.9 mg
- Vláknina 5174 mg
- Vitamín A 5174 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme rybu. Odstraníme z ní žábry a uděláme několik zářezů do kůže. Rybu osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
-
2
Jeden ze dvou citronů nakrájíme na plátky, které společně s bobkovými listy vložíme do břišních dutin ryb. Druhý citron ostrouháme a kůru uchováme. Z dužiny vymačkáme šťávu.
-
3
Zbytek bobkových listů nalámeme na kousky. Připravíme pekáč, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Vložíme na něj nalámané bobkové listy, nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme vylisovanou citronovou šťávu. Vložíme rybu a 30 minut pečeme. Během pečení rybu jednou obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.