Zaječí maso na cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 800 g Zaječí maso
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Jalovec
  • 4 dl Hovězí vývar základní
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 209 mg
  • Draslík 1021.3 mg
  • Vláknina 3548.3 mg
  • Vitamín A 3548.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso ze zajíce vykostíme, maso omyjeme, osušíme a pokrájíme ho na medailonky. Maso dáme do mísy, osolíme ho, posypeme pepřem a rozemletým jalovcem.

  • 2

    Cibule očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, v pekáči ji vysmažíme, slaninové škvarky vyjmeme a k omastku přidáme máslo a cibuli. Zpěníme ji dorůžova, přidáme maso a za stálého míchání restujeme 3-5 minut dozlatova. Přilijeme čistý hovězí vývar a pod poklicí dusíme doměkka 35 minut. Poté maso odkryjeme a dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pokryjeme ho plátky másla a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. Během pečení cibuli poprášíme hladkou moukou a promícháme.

  • 3

    Opečené maso vyjmeme, dáme na velkou mísu, výpek propasírujeme přes síto do mísy (nebo kastrólku). Cibulovou omáčkou přelijeme maso, které servírujeme na míse.

Komentáře k receptu