Telecí játra na slanině s červenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 585.9 mg
- Draslík 579.9 mg
- Vláknina 2936 mg
- Vitamín A 2936 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek oloupeme a prolisujeme. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme.
-
2
Slaninu nakrájíme na plátky.
-
3
Telecí játra omyjeme studenou vodou, osušíme je a nakrájíme na tenké plátky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej, smícháme ho s prolisovaným česnekem a osmažíme v něm dokřupava slaninu. Pak ji vyjmeme a dáme na talíř stranou. Do tuku v pánvi nasypeme nakrájenou cibuli a smažíme ji, až změkne. Potom ji vyjmeme a dáme do mísy.
-
5
Do pánve pak vložíme plátky jater a opékáme je střídavě z každé strany, dokud nejsou měkká. Potom je rozdělíme na servírovací talíře, do pánve přilijeme balsamico ocet a vodu, směs promícháme a necháme chvíli vařit. Šťávou z pánve přelijeme játra, na ně dáme opečenou slaninu, posypeme je nasekanou petrželkou, na talíř přidáme opečenou cibuli a podáváme.