Slepice po uhersku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Paprika červená
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Slepice
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 651 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 194.5 mg
  • Draslík 560.7 mg
  • Vláknina 3902.7 mg
  • Vitamín A 3902.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší očištěnou slepici zbavíme konců křídel a rozporcujeme ji, porce tvarově naplocho upravíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, červené papriky zbavené stopek a semen na malé proužky a prolisujeme česnek.

  • 2

    Ve velkém rendlíku na sádle dorůžova orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, česnek se solí, necháme ještě minutu restovat, pak zalijeme vodou a dobře vše promícháme. Navrch položíme porce slepice, přiklopíme pokličkou a 90 - 100 minut maso doměkka dusíme. Hotové porce slepice vyjmeme z rendlíku a na chvíli je uložíme do tepla.

  • 3

    Mezitím na pánvi na rozehřátém másle osmahneme proužky paprik a i s výpekem je přidáme do vydušené šťávy ze slepice. Pak rozmícháme šlehačku s moukou, zahustíme s ní omáčku a necháme krátce povařit. Ke konci do omáčky vrátíme dušenou slepici a necháme ji prohřát.

  • 4

    Porce slepice podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu