Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 400 g Cizrna konzervovaná
  • 15 g Koriandr čerstvý
  • 50 g Mandle pražené solené
  • 60 g Hrozinky
  • 60 ml Olej hroznový
  • 30 ml Ocet bílý vinný
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 špetka Kurkuma
  • 4 špetka Kardamom
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 328 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 341.2 mg
  • Vláknina 25494.2 mg
  • Vitamín A 25494.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky.

  • 2

    Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme.

Komentáře k receptu