Rýžový salát s hrozinkami a cizrnou
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 15 g Koriandr čerstvý
- 50 g Mandle pražené solené
- 60 g Hrozinky
- 60 ml Olej hroznový
- 30 ml Ocet bílý vinný
- 1 ks Skořice celá
- 2 špetka Kurkuma
- 4 špetka Kardamom
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Hořčičné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 122 g
- Sodík 328 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 341.2 mg
- Vláknina 25494.2 mg
- Vitamín A 25494.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži dáme vařit do osolené vroucí vody společně s kardamonem, kurkumou a skořicí do změknutí. Olej smícháme s octem a cukrem. Cizrnu slijeme a necháme okapat. Omytý koriandr nasekáme na drobnější kousky.
-
2
Hořčičná semínka opražíme na suché rozpálené pánvi. Uvařenou rýži smícháme s hrozinkami, mandlemi, cizrnou a koriandrem, zalijeme olejovo-octovou zálivkou a servírujeme.