Ančovičková pizza s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1367 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 21.3 mg
- Draslík 335 mg
- Vláknina 3700 mg
- Vitamín A 3700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cherry rajčata omyjeme a pokrájíme na poloviny, olivy taktéž rozpůlíme. Ančovičky necháme dobře okapat, poté nahrubo nasekáme. Oregano omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Mozzarellu nakrájíme na plátky.
-
2
Korpus potřeme rajčatovým protlakem. Na potřený korpus dáme plátky salámu, rajčata, olivy, ančovičky a mozzarellu. Posypeme oreganem a dáme péct do trouby na 15 minut při 230°C.