Platýz opékaný na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 194 mg
- Draslík 1389.9 mg
- Vláknina 4905.5 mg
- Vitamín A 4905.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.
-
2
Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.
-
3
Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.
-
4
Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.
-
5
Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.