Nákyp z vařených brambor s uzeným kuřecím masem
Suroviny
- 300 g Brambory vařené
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Sádlo škvařené
- 40 g Strouhanka
- 30 g Droždí
- 400 g Kuřecí maso uzené
- 250 g Krupička dětská
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 12 g
- Sodík 792 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 210.2 mg
- Draslík 458.5 mg
- Vláknina 6818.4 mg
- Vitamín A 6818.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle, rozklepneme vejce a prolisujeme česnek. Nadrobno nasekáme pažitku a maso ze dvou uzených kuřecích stehen rozkrájíme na kostičky.
-
2
Ve velké míse dobře promícháme strouhané brambory s uzeným kuřecím masem, vejci, česnekem a pažitkou, přisypeme dětskou krupičku, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a do mísy nalijeme mléko s rozdrobeným droždím. Za stálého míchání potom přisypáváme hrubou mouku (250-300 g), až je těsto husté tak, že v něm stojí vařečka. Mísu s těstem přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple kynout.
-
3
Vykynuté těsto rozetřeme v sádlem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči a v předehřáté troubě dozlatova upečeme.
-
4
Nákyp podáváme teplý i studený a zapíjíme mlékem.