Rizoto s uzeným kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 146 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 7.2 mg
- Draslík 51.1 mg
- Vláknina 7594.4 mg
- Vitamín A 7594.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku.
-
2
V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře.
-
3
Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.