Pikantní salát z uzeného kuřete
Suroviny
- 200 g Celer řapíkatý
- 500 g Kuřecí maso uzené
- 100 g Žampiony - sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 2 ks Paprika zelená
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 3 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 337.9 mg
- Vláknina 5011.3 mg
- Vitamín A 5011.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Natvrdo uvaříme vejce, prudce je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Dále povaříme a na krátké špalíčky nasekáme řapíkatý celer a z půlky uzeného kuřete obereme a na kostky nakrájíme maso.
-
2
Najemno nasekáme velkou oloupanou cibuli a feferonku, zelené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na tenké proužky a sterilované žampiony na tenké plátky.
-
3
V míse promícháme připravené suroviny se solí a pepřem, zakapeme worcesterem, podle chuti okyselíme, znovu promícháme a necháme v chladu rozležet.
-
4
Hotový salát rozdělíme na servírovací misky a podáváme s bílým pečivem.