Mušle slávky s omáčkou z koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 ml Vývar rybí
  • 40 ml Martell cognac
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Feferony
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 ks Mušle slávky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 1602 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 2337.2 mg
  • Vláknina 10017 mg
  • Vitamín A 10017 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle pod studenou vodou pečlivě opláchneme a okartáčujeme. Vyhodíme všechny neuzavřené mušle. Oloupeme šalotku a česnek a nasekáme nadrobno. Feferonku také posekáme na drobné kousky. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme na něj nasekanou šalotku, česnek a feferonku. Přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel. Dusíme zeleninu a pak na ni přilijeme koňak. Osolíme a opepříme, přidáme tymián a zalijeme rybím vývarem.

  • 3

    Do vývaru vložíme mušle a přikryjeme hrnec poklicí. Vaříme 8 minut. Během varu hrnec několikrát protřepeme. Neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Otevřené mušle vyndáme a dáme stranou. Do vývaru zamícháme smetanu a vaříme, dokud nezhoustne. Uvařené mušle přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu