Zákusek s jahodovým džemem
Suroviny
- 7 g Droždí sušené
- 100 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Cukr moučkový
- 250 ml Džem jahodový
- 250 ml Mléko - podmáslí
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Cukr vanilka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
- Sacharidy 150 g
- Tuky 47 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 221.7 mg
- Draslík 56 mg
- Vláknina 8029 mg
- Vitamín A 8029 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.
-
2
V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.