Zákusek s jahodovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Cukr moučkový
  • 250 ml Džem jahodový
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1103 kcal
  • Sacharidy 150 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 221.7 mg
  • Draslík 56 mg
  • Vláknina 8029 mg
  • Vitamín A 8029 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.

  • 2

    V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu