Klobásy zapečené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 53 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 337.3 mg
- Vláknina 6737 mg
- Vitamín A 6737 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a zpěníme na sádle spolu s mletou paprikou. Přidáme překrájené zelí i s nálevem a krátce podusíme.
-
2
Podušenou směs rozetřeme v nízké vrstvě do zapékací mísy, přidáme vrstvu na kolečka nakrájených klobás, přikryjeme zbylou směsí a vše zalijeme smetanou.
-
3
Ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 20 minut.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami.