Rýžový pudink s banánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Čokoláda na vaření
  • 70 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 122.9 mg
  • Vláknina 6790 mg
  • Vitamín A 6790 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 110.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nejprve mléčnou rýži. Rýži opláchneme, do kastrolu nalijeme polovinu mléka, přimícháme rýži, sůl a na mírném plameni za stálého míchání vaříme zhruba 15 minut. V průběhu vaření k rýži přiléváme po částech zbývající mléko. Nakonec rýži osladíme a držíme na teple. Konzistence rýžové kaše by měla být podobná krupicové kaši.

  • 2

    V mezičase připravíme čokoládovou omáčku. Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu se smetanou a rumem dohladka.

  • 3

    Do misek rozdělíme rýžovou kaši, přelijeme omáčkou, poklademe okapanými plátky hrušek a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu