Perník s rozinkami
Suroviny
- 100 g Čokoláda mléčno-oříšková
- 150 g Hrozinky
- 250 g Mléko polotučné
- 350 g Mouka polohrubá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 hrst Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
- 12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 11 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 23.3 mg
- Draslík 176.4 mg
- Vláknina 3893.3 mg
- Vitamín A 3893.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nalijeme do menšího hrnku mléko, krátce zahřejeme a vlijeme 12 lžic oleje s medem, když se směs rozpustí, odložíme jí stranou a necháme vychladnou na pokojovou teplotu. Rozinky zalijeme rumem a dáme stranou.
-
2
Mezitím v míse smícháme mouku, prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao a cukr krupici.
-
3
Do vychlazeného mléka přidáme vejce a zamícháme, celé vlijeme do připravených sypkých přísad a smícháme na řidší těsto. Nakonec lehce vmícháme rozinky s rumem.
-
4
Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme zhruba 45 - 50 minut, při 150°C. Když je perník upečený, necháme jej vychladnout a potřeme marmeládou, na kterou ozdobně naneseme rozpuštěnou čokoládu. Po půl hodině můžeme perník nakrájet a servírovat.