Hříbková smetanová omáčka nadivoko
Suroviny
- 250 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Nové koření celé
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 26 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 74.8 mg
- Draslík 547.5 mg
- Vláknina 3526.2 mg
- Vitamín A 3526.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.
-
2
Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami.