Olomoucký macek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 175 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 98.4 mg
- Vláknina 1785 mg
- Vitamín A 1785 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozpůlíme, spodní část potřeme hořčicí a obložíme podélně rozkrojeným tvarůžkem tak, abychom zakryli celou plochu žemle a posypeme paprikou. Horní půlku žemle potřeme hořčicí, zakryjeme plátkem slaniny a všechny půlky žemle oblohou nahoru rozložíme na plech a prudce zapečeme pár minut v troubě. Ještě horké potřeme spodní půlky žemlí majonézou, posypeme kolečky cibule a přiklopíme horními půlkami se slaninou.