Pečené křepelky se šalotkami
Suroviny
- 100 g Fíky sušené
- 60 g Chléb konzumní
- 100 g Meruňky sušené
- 100 g Ořechy lískové
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Strouhanka
- 500 g Šalotka
- 800 g Křepelka
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 60 g Rozinky tmavé
- 100 ml Mléko polotučné
- 200 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1284 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 203.8 mg
- Draslík 1569.8 mg
- Vláknina 14732.5 mg
- Vitamín A 14732.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané křepelky omyjeme a osušíme. Do misky natrháme střídku chleba, přidáme vejce, mléko, meruňky a fíky nakrájíme na malé kousíčky, přidáme do misky, přisypeme rozinky, 1/2 strouhanky a 1/2 drcených ořechů. Směs důkladně promícháme, naplníme křepelky, otvor sešijeme nebo zpevníme párátky, křepelky potřeme olejem, položíme na plech, osolíme, opepříme, zbylou strouhanku smícháme se zbytkem drcených ořechů, posypeme křepelky, podlijeme sklenicí vody, křepelky obložíme celými oloupanými šalotkami, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut. V průběhu pečení křepelky jednou obrátíme.