Koláčky s liškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.33 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 500 g Lišky čerstvé
  • 200 g Linecké (křehké) těsto
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4.2 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 819 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 113.3 mg
  • Vláknina 867.5 mg
  • Vitamín A 867.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého vykrojíme 4 koláčky. Lišky očistíme, omyjeme, nasypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zvolna smažíme asi 15 minut, dokud se neopaří veškerá voda. Pánev odstavíme, k liškám přimícháme smetanu, vejce, posekanou petrželku, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky z těsta, rovnoměrně na ně naneseme liškovou směs, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut.

  • 2

    Koláčky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu