Bulharské kuře Jachnia

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 400 g Rýže dušená
  • 120 g Olej slunečnicový
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Kuře
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1437 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 349.8 mg
  • Draslík 994.8 mg
  • Vláknina 4265 mg
  • Vitamín A 4265 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 12 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velké kuře očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel, odsekneme páteřní kost a čtvrtky naplocho vytvarujeme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme česnek a nahrubo nasekáme zelenou petrželku.

  • 2

    Kuřecí čtvrtky ze všech stran osolíme, v kastrole na rozpáleném oleji je z obou stran opečeme a odložíme do jiné nádoby. Na tuku pak necháme zrůžovět cibulku, zasypeme moukou, zasmahneme a zásmažku zalijeme vínem a vodou na řídkou omáčku, kterou metličkou ušleháme. Do omáčky přidáme sladkou a pálivou papriku, česnek a kečup, osolíme a vložíme opečené čtvrtky kuřete. Kastrol přikryjeme pokličkou a v omáčce na mírném ohni dusíme doměkka.

  • 3

    Na ohřáté talíře dáme po 1 kopečku dušené rýže, na ně položíme porce kuřete. Do omáčky přidáme jogurt se smetanou, promícháme a hotovou omáčkou přelijeme porce kuřat s rýží. Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu