Pohár z podzimního ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 14 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 163.5 mg
- Vláknina 7499.3 mg
- Vitamín A 7499.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, přisypeme skořici, 20 g vanilkového cukru a krupicový cukr. Vše v misce mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přimícháme rozinky a ještě jednou zamícháme.
-
2
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme třtinový cukr, pudinkový prášek a 20 g vanilkového cukru. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink a stáhneme z ohně.
-
3
Do dvou skleněných poháru rozdělíme dětské piškoty a přeložíme je ovocní kaši. Kaši polijeme pudinkem a jeho povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry servírujeme.