Pohár z podzimního ovoce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cukr třtinový
  • 150 g Jablka
  • 50 g Piškoty dětské kulaté
  • 60 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr vanilka
  • 20 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 100 g Hrušky
  • 30 g Rozinky bílé
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 163.5 mg
  • Vláknina 7499.3 mg
  • Vitamín A 7499.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky, přisypeme skořici, 20 g vanilkového cukru a krupicový cukr. Vše v misce mixérem rozmixujeme na hustou kaši. Přimícháme rozinky a ještě jednou zamícháme.

  • 2

    Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme třtinový cukr, pudinkový prášek a 20 g vanilkového cukru. Za stálého míchání na mírném ohni uvaříme pudink a stáhneme z ohně.

  • 3

    Do dvou skleněných poháru rozdělíme dětské piškoty a přeložíme je ovocní kaši. Kaši polijeme pudinkem a jeho povrch ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Hotové poháry servírujeme.

Komentáře k receptu