Knedlíčky z jater s kysaným zelím
Suroviny
- 150 g Játra telecí
- 150 g Játra vepřová
- 400 g Zelí kysané
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Vývar zeleninový
- 1 dl Vývar zeleninový
- 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Krupice dětská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2182 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 315.7 mg
- Draslík 1031.7 mg
- Vláknina 14471.3 mg
- Vitamín A 14471.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.5 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.
-
2
V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.
-
3
V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.