Salát ze skleněných nudlí se šunkou a omeletou
Suroviny
- 10 g Cukr třtinový
- 5 g Hořčice
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Šunka dušená
- 10 g Sůl
- 4 g Sůl
- 200 g Celer řapíkatý
- 200 g Okurka salátová
- 40 g Nudle skleněné
- 5 g Pepř bílý
- 80 ml Omáčka sójová
- 100 ml Voda pitná
- 60 ml Ocet rýžový
- 20 ml Citronová šťáva
- 60 ml Olej sezamový
- 0.8 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1082 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 49.2 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 2895 mg
- Vitamín A 2895 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omeletu si v misce ušleháme celé vejce a dva bílky se solí. Pak ji usmažíme na rozpáleném oleji, necháme vychladnout a nakrájíme na slabé proužky.
-
2
Skleněné nudle zalijeme vroucí vodou a zakryté necháme 4 minuty dojít. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Do mísy vložíme oloupanou mrkev nakrájenou na slabé proužky, okapané nudle a na kousky nakrájený řapíkatý celer a nakonec přidáme oloupanou nastrouhanou okurku. Vše důkladně promícháme - nejlépe prsty, osolíme, opepříme a přemístíme do servírovací mísy.
-
4
Na dresink smícháme citronovou šťávu, sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej a hořčici a vyšleháme metlou. Dresinkem zalijeme salát v míse a posypeme proužky omelety a šunky.