Mramorovaná vejce natvrdo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 27 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 165.5 mg
- Vláknina 105.5 mg
- Vitamín A 105.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme ve 400 ml vody natvrdo. Od doby, kdy začala voda vřít, vaříme 12 minut. Celá vejce zchladíme, poťukáváním o stůl necháme popraskat skořápku, ale nesmí se odlupovat.
-
2
Do jednoho litru vroucí vody vložíme 5 sáčků černého čaje a necháme půl hodiny louhovat. Do silného čaje ponoříme popraskaná vejce, vložíme do lednice a necháme 24 hodin barvit. Vejce opatrně oloupeme tak, že zachováme neporušenou blanku, protože ta je obarvená na mramorový vzor.
-
3
Vejce rozdělíme na talířky, doplníme majonézou, kterou jsme obarvili kurkumou, a podáváme.