Rajčatový dip s česnekem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 3 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 1841.1 mg
- Vitamín A 1841.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve oloupeme rajčata, poté je zbavíme semínek a nakrájíme. Takto připravená rajčata rozmixujeme.
-
2
V míse smícháme olej, strouhanku, prolisovaný česnek, vzniklé rajčatové pyré, tymián, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec promícháme s olivami, které jsme pokrájeli na co nejmenší kousky. Ihned servírujeme posypané nasekanou petrželkou.