Rajčatový dip s česnekem a olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 25 g Olivy černé
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 48 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 1841.1 mg
  • Vitamín A 1841.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve oloupeme rajčata, poté je zbavíme semínek a nakrájíme. Takto připravená rajčata rozmixujeme.

  • 2

    V míse smícháme olej, strouhanku, prolisovaný česnek, vzniklé rajčatové pyré, tymián, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec promícháme s olivami, které jsme pokrájeli na co nejmenší kousky. Ihned servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu