Sterilované srnčí stehno pečené na másle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 19 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 107.3 mg
- Draslík 603.2 mg
- Vláknina 283.3 mg
- Vitamín A 283.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.
-
2
Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.
-
3
Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
-
4
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.