Sterilované srnčí stehno pečené na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 70 g Slanina vepřová
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Srnčí maso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 603.2 mg
  • Vláknina 283.3 mg
  • Vitamín A 283.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.

  • 3

    Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.

  • 4

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu