Pečený krocan sterilovaný

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 2500 g Krocan
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 70.9 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.

  • 2

    Ne zcela upečeného krocana naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostni rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu