Zmrzlina s banány
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 6 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 22.1 mg
- Draslík 466.1 mg
- Vláknina 6404 mg
- Vitamín A 6404 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém hrnci si přivedeme vodu k varu a postupně vmícháváme cukr, dokud se nám všechen nerozpustí, potom necháme cukrovou vodu vychladnout. Stranou si nakrájíme banán na plátky a ty vložíme do již studené cukrové vody k marinování.
-
2
Do slámky dáme skořici s moučkovým cukrem a touto směsí posypeme talíře, které budeme podávat. Vyndáme kolečka banánů z cukrové marinády a pěkně je rozložíme na připravený talíř. Do středu talíře dáme dva kopečky zmrzliny a vše na závěr pokapeme karamelovým sirupem.