Kuře s celerovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 180 g Máslo čerstvé
  • 900 g Kuře
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Hřebíček
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 953 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 250.3 mg
  • Draslík 836.2 mg
  • Vláknina 5885.5 mg
  • Vitamín A 5885.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.

  • 2

    Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.

  • 3

    Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.

  • 4

    Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu