Kuře s celerovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 953 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 80 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 250.3 mg
- Draslík 836.2 mg
- Vláknina 5885.5 mg
- Vitamín A 5885.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kusy. Oloupeme cibule, jednu z nich ponecháme stranou, druhou nakrájíme nadrobno a zpěníme na 80 g másla, poté přidáme brambory s celerem a sůl, zalijeme 500 ml vody, zakryjeme pokličkou a 30 minut vaříme.
-
2
Vykostěné kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme, poté je v kastrole po obou stranách osmahneme na zbylém horkém másle dorůžova. Přidáme druhou cibuli, do které jsme zapíchnuli hřebíček, podlijeme vodou a na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
-
3
Uvařenou zeleninu scedíme, prolisujeme, ručním šlehačem ušleháme, ke konci šlehání přilijeme šlehačku.
-
4
Na talíře položíme porce kuřete, na ně navrstvíme celerovou pěnu a vše přelijeme vypečenou šťávou.