Paprikové vepřenky
Suroviny
- 500 g Vepřové maso tučné
- 200 g Tuk
- 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 8 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1130 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 109 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 235.1 mg
- Draslík 67.7 mg
- Vláknina 1518.8 mg
- Vitamín A 1518.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme spolu s žemlí namočenou v mléce a vymačkanou. Vše smícháme s vejcem, solí, pepřem a paprikou.
-
2
Namočenýma rukama vytvoříme z hmoty malé placičky a po obou stranách je opečeme v horkém tuku.
-
3
Podáváme na krajících chleba potřených hořčicí a sypeme jemně nakrájenou cibulí.