Salsa z broskve

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Máta
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Broskve
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 34 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1401.7 mg
  • Vláknina 7892.1 mg
  • Vitamín A 7892.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou šalotku, chilli papričku, cukr, ocet a hořčičná semínka promícháme a na mírném plameni zahříváme do zhoustnutí.

  • 2

    Okurku a broskve očistíme a zbavíme slupek, okurku nakrájíme na drobno, broskev zbavíme pecky a nakrájíme taktéž nadrobno. Polovinu z připravených broskví smícháme v mixéru.

  • 3

    Broskve, okurky, mátu, sůl a cukr smícháme se směsí šalotky.

  • 4

    Hotovou salsu podáváme v miskách, dobře vychlazenou.

Komentáře k receptu