Dip s arašídy a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 15 g Zázvor mletý
  • 100 g Arašídy
  • 400 ml Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 965 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1625 mg
  • Vláknina 100471 mg
  • Vitamín A 100471 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve na rozpálené pánvičce, bez oleje, opečeme koriandr a kmín. Poté koření roztlučeme v hmoždíři.

  • 2

    V pánvi s olejem opečeme nasekanou cibuli, česnek, citrónovou trávu, chilli papričku a zázvor, po pěti minutách přimícháme koření, kokosové mléko a ořechy, za stálého míchání dusíme zhruba dalších 5 minut.

  • 3

    Směs rozmixujeme, nejlépe v mixéru, do hladké pěny, kterou prolisujeme přes síto. Nakonec směs zahřejeme a dle chuti zamícháme s cukrem, rybí omáčkou a solí. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu