Dip s arašídy a zeleninou
Suroviny
- 15 g Zázvor mletý
- 100 g Arašídy
- 400 ml Kokosové mléko
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citronová tráva
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 965 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 73 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1625 mg
- Vláknina 100471 mg
- Vitamín A 100471 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 9.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve na rozpálené pánvičce, bez oleje, opečeme koriandr a kmín. Poté koření roztlučeme v hmoždíři.
-
2
V pánvi s olejem opečeme nasekanou cibuli, česnek, citrónovou trávu, chilli papričku a zázvor, po pěti minutách přimícháme koření, kokosové mléko a ořechy, za stálého míchání dusíme zhruba dalších 5 minut.
-
3
Směs rozmixujeme, nejlépe v mixéru, do hladké pěny, kterou prolisujeme přes síto. Nakonec směs zahřejeme a dle chuti zamícháme s cukrem, rybí omáčkou a solí. Ihned servírujeme.