Normandská kuřecí stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 44 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 214 mg
- Draslík 781.7 mg
- Vláknina 6742.3 mg
- Vitamín A 6742.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.
-
2
Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.
-
3
Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.
-
4
Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.
-
5
Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.