Špagety s pestem z oliv a mladého špenátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1056 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 609.6 mg
- Vláknina 12816.5 mg
- Vitamín A 12816.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebereme mladý špenát, důkladně omyjeme a otřepeme dosucha. Oloupaný česnek nahrubo nasekáme. V malém hrnci uvedeme do varu trochu vody, lehce osolíme, přidáme špenát a krátce povaříme do zavadnutí. Poté slijeme a rychle zchladíme. Vymačkáme zbývající vodu a nahrubo nasekáme.
-
2
Nastrouháme parmazán, zelené olivy vypeckujeme. Nasypeme do mixeru polovinu oliv, špenát, parmazán, česnek a piniové oříšky, vše řádně rozmixujeme. Do této směsi zašleháme olej a vzniklé pesto dle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Ve velkém hrnci uvedeme do varu alespoň 4 litry osolené vody a podle návodu uvaříme špagety na skus. Po slití přes síto necháme krátkou dobu těstoviny okapat a podáváme na nahřátých talířích. Na špagety dáme pesto a ozdobíme zbývajícími olivami.