Fazolové lusky s červenou cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 307.7 mg
- Vláknina 9690 mg
- Vitamín A 9690 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, odstraníme vlákna, odřízneme konce, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno.
-
2
Fazolky vhodíme do osolené vroucí vody a povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme fazolky, cibuli a osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžící strouhanky, osmahneme dokřupava a odstavíme. Již mimo oheň zakápneme balsamico octem a přimícháme petrželku.
-
4
Podáváme jako teplou přílohu k masům.