Pečené kuře konzervované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 53 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 227.8 mg
- Draslík 570.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme po všech stranách i zevnitř, prsa prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. Podlijeme rozehřátým máslem a v troubě upečeme dočervena. Mezitím občas podlijeme vodou.
-
2
Ne zcela dopečené kuře naporcujeme, vykostíme a maso i s menšími kostmi rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
-
4
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.