Pečené kuře konzervované

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 227.8 mg
  • Draslík 570.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme, prosolíme po všech stranách i zevnitř, prsa prošpikujeme slaninou a vložíme do pekáče. Podlijeme rozehřátým máslem a v troubě upečeme dočervena. Mezitím občas podlijeme vodou.

  • 2

    Ne zcela dopečené kuře naporcujeme, vykostíme a maso i s menšími kostmi rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu