Čočkový salát s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Anglická slanina
  • 0.16 g Máslo čerstvé
  • 90 g Mrkev kořen
  • 20 g Ocet kvasný lihový
  • 140 g Sůl
  • 140 g Kroupy ječné lámanka
  • 700 ml Čočka jedlá
  • 700 ml Sůl
  • 100 ml Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 95216 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 105 g
  • Cholesterol 11.9 mg
  • Draslík 1736.3 mg
  • Vláknina 115222 mg
  • Vitamín A 115222 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté kroupy (lámanku) uvaříme v osolené vodě doměkka, čočku propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou čočku i kroupy scedíme a necháme okapat. Očištěnou mrkev nakrájíme na drobnější kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse promícháme čočku s kroupami. Na másle osmažíme mrkev, vyjmeme ji a přidáme k čočce. Do výpeku vmícháme slaninu a dvě minuty za stálého míchání smažíme, poté přidáme k čočce. Ve vývaru na mírném plameni rozpustíme cukr, přilijeme ocet a zahřejeme. Vývar vlijeme do čočkového salátu, přidáme sůl, pepř, petrželovou nať a vše lehce promícháme. Salát podáváme teplý.

Komentáře k receptu