Kuřecí prsa havajská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 36 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 962.3 mg
- Vláknina 3091.5 mg
- Vitamín A 3091.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí omyjeme, naporcujeme, naklepeme, osolíme a poprášíme kukuřičným škrobem Maizena. Spaříme, oloupeme a nahrubo posekáme mandle, které potom na suché pánvi osmahneme dorůžova. Půlku ananasu oloupeme a ukrojíme 4 silnější plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, zalijeme suchým bílým vínem a citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které nahřejeme plátky ananasu. Ty pak udržujeme v teple.
-
3
Připravená kuřecí prsíčka vložíme na pánev s rozpáleným máslem a po každé straně je 5 minut opékáme, pak zalijeme brandy a flambujeme. Přidáme sójovou omáčku, povaříme a opečená prsíčka přendáme na ohřáté talíře, kde je přelijeme šťávou.
-
4
Pak je poklademe ananasovými kroužky s karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.