Kuře Florentine
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 80 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 670.7 mg
- Draslík 535.1 mg
- Vláknina 66.3 mg
- Vitamín A 66.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 8.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem rozmrazený špenát vymačkáme a rozdělíme na 4 díly. Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém oleji 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla, do vypečené šťávy přidáme lžíci vody a také odložíme do tepla.
-
2
Na každou porci rozšleháme 2 vejce, přimícháme čtvrtinu špenátu, osolíme a ze směsi na pánvi s rozehřátým máslem připravíme omeletu. Do hotových omelet zabalíme porce opečeného kuřete a přendáme je na talíře.
-
3
Servírujeme přelité vypečenou šťávou.