Králičí stehna na tmavém pivu
Suroviny
- 250 g Cibule
- 130 g Slanina vepřová
- 40 g Cukr krupice
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1.8 l Vývar drůbeží
- 1.4 kg Králičí maso
- 3 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1429 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 57 g
- Sodík 2020 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 221.6 mg
- Draslík 1357.1 mg
- Vláknina 2567.8 mg
- Vitamín A 2567.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso opláchneme, osušíme, posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozdrtíme, tymián nasekáme.
-
2
Cibuli se slaninou osmažíme na sádle, přidáme bobkový list, tymián a králičí stehna. Smažíme z obou stran dozlatova. Na závěr přidáme česnek a chvíli smažíme. Maso vyjmeme a do výpeku vmícháme hořčici, cukr a zarestujeme. Do směsi vmícháme pivo a za občasného míchání vaříme na mírném plameni, až omáčka zhoustne. Do omáčky vrátíme maso a přilijeme část vývaru. Pod poklicí dusíme zhruba 45 minut. Během dušení přiléváme po částech vývar a maso obracíme. Je-li třeba, omáčku před podáváním osolíme.